2014. március 9., vasárnap

Izrael, Jordánia

Bálinttal egy hetet voltunk a két országban pár hete, és már közben alig vártam, hogy itt beszámoljak róla. Ehhez képest most meg nem akaródzik elkezdeni írni, mert jaj, hát mennyivel egyszerűbb utazni, mint írni :)

Először is: azért épp ide mentünk, mert találtunk olcsón repülőt Tel-Avivba, mégpedig valami 44 ezer Ft volt kettőnknek, oda-vissza. Hát úgy voltunk vele, hogy akármi is van Izraelben, ennyiért ilyen messzire, ráadásul Ázsiába (új kontinens!) nem gyakran jut el az ember, szóval nem veszíthetünk semmit. Aztán kiderült, hogy nem csak hogy nem volt rossz, és legalább jó idő volt, hanem egyenesen az egyik legjobb, sok szempontból "A" legjobb utazásom volt.

Elsősorban a különleges helyszín(ek) miatt: Jordánia lenyűgöző, csak két és fél napot voltunk ott, de eszméletlen szép volt, akárhova is mentünk. Izrael se volt rossz, de Jordánia ilyen szempontból abszolút top1-es kategória volt nekem. Az eddigi kedvenc top3-asomba (Siurana, marokkói sivatag, Oxford) szépen belerondított a Wadi Rum, szóval most tanácstalan vagyok.


Aztán az, hogy tulajdonképpen bárkinek is meséltük el a helyiek közül a heti programunkat, mindenki gratulált, hogy milyen ügyesek vagyunk, hogy egy hétbe ennyi mindent bele tudtunk zsúfolni. Tudom, nem szerencsés egy üdülésbe dolgokat "belezsúfolni", de ezt mondja az, aki már rengeteget utazott, és megteheti, hogy fontos dolgokat kihagy, ha csak egy hétig van. Így se siettünk azért sehova, stoppolgattunk is, bár a CS sajnos kimaradt. Azt állapítottam meg, hogy ha össze kellene állítani a két országról egy közös top10-listát, akkor mi pont az első 5-6-ot láttuk.

A térképen nagy körrel jelöltem ezt az 5-6 "látnivalót". Ahol nincs semmi a körbe beleírva, ott adott az éjszaka helyszínénél fel van tüntetve. Azért 5-6, mert Tel-Avivból végül nem sokat láttunk, csak egy fél napunk volt rá. Ez az útiterv olyannyira jó volt, hogy már csak ezért is érdemesnek tartom lejegyezni, talán másnak is hasznos lehet.



És hát azért is, mert mégiscsak ilyen sokat egyhuzamban még nem voltam Európán kívül, eddig a 2-3 nap Marokkó volt a rekord.

A következő bejegyzésekben jönnek a részletek.

Nincsenek megjegyzések: